Direktlänk till inlägg 3 oktober 2012

Vaccination nr 3

Av Mona - 3 oktober 2012 16:01

Idag när jag kom för att hämta Bastian så låg det lilla grynet och nannade kudden. Allt går jätte fint på dagis och han gillar nu personalen och känner nog lite trygghet hos dem.
Såg även fina bilder på honom som var uppsatta på en vägg och jag blev jätte rörd! Det var jätte fina bilder där han satt i sandlådan och en där de satt i målarrummet. Vi är så glada att det går bra!

Sen ovetande om vad som skulle ske efter dagis cyklade vi glada därifrån till bvc eftersom Bastian skulle få sin tredje vaccination. Jag var faktiskt lite nervös eftersom de andra två gångerna har Bastian gråtit så hjärtskärande men då har jag haft Stefan där som stöd, men inte denna gång. Så lite pirrigt var det allt.

Men först började vi med det vanliga att mäta och väga. Nu är Bastian 80,5cm lång och väger 12675g.

Ser i boken att för exakt ett år sedan imorgon var vi på kontroll och då var har 2 veckor och 5 dagar, då var han 55cm lång och vägde 3825g. Herregud vad tiden har gått fort :)

Sen var det då dags för sprutorna, en i varje ben. Vi satte oss tillrätta och jag höll ett starkt grepp kring hans ena ben och arm sen sa hon: "Nu kommer det sticka till Bastian" och så for nålen in i hans mjuka fina hud och där kom ett litet skrik och på två röda sek slutade han skrika. Sen var det dags för det andra benet och den sprutan svider till.mer än den andra och jo, här kom till och med lite tårar och det tog lite längre att trösta men han var super duktig! Och jag klarade det jätte fint tack vare att Bastian tog det så bra.

Nu får vi se hur kvällen blir. Jag blir ju förvånad om han inte får feber eftersom det har han fått de andra gångerna.

Nästa vaccination är när han är 18 mån. Då är det en spruta och det är i armen samt att det blir en läkarundersökning.

När vi kom hem blev det mellis. Blåbärsoppa och en ost smörgås. Det var visst gott för lilla magen då det slank ner lätt.

Nu väntar vi på att pappa ska komma hem och så blir det en lugn och stillsam kväll :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mona - 5 oktober 2012 18:58

Var tänkt att jag skulle ut med jobbet idag och spela biljard och äta gott men jag valde att stanna hemma dels för att jag är jätte trött då vi knappt inte har sovit något i natt, har 5 maskiner tvätt varav 3 maskiner är enbart från i går och i dag...

Av Mona - 5 oktober 2012 06:43

Ringde precis till dagiset och berättade att Bastian har kräkningar och diarré och stannar hemma och då sa hon att hon precis läst på en tavla att fler barn på avdel. storken har maginfluensa, så då vet vi varför Bastian är dålig. Vi vaknade till...

Av Mona - 4 oktober 2012 21:31

Då blir det första gången man vabar imorgon. Bastian har kräkt jätte mycket och det har blivit en del sängbyten och klädbyten. Han blev även likblek i ansiktet det lilla grynet. Då förstår jag varför han var så gnällig och ledsen efter dagiset id...

Av Mona - 4 oktober 2012 17:06

Bastian ville inte sov idag på förskolan så han sov här hemma mellan tre och fyra. Och nu försöker jag få i honom lite mat men jag lyckas inget vidare. Har vill inte bli matad eller äta själv. Han är visst fortfarande rätt trött för det ser ut som at...

Av Mona - 4 oktober 2012 05:08

Godmorgon. Jag trodde stenhårt att Bastian skulle få hög feber och bli slö men han var som vanligt igår. Eller ja, han var lite gnällig och ville inte äta middag men när Stefan kom hem vid sex tiden piggnade han till ordentligt och var super glad :) ...

★ Presentation ★

♥ Familjen ♥

 

Fråga mig ⁇⁇

1 besvarad fråga

Omröstning ✘✔

Hur hittade du min blogg?
 Via facebook
 Via vänner
 Via topplistan
 Någon annan stans

Bloggar jag följer

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012
>>>

GÄSTBOK ✒

Besöksstatistik ♟♟♟

Och klockan är nu...

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Följ bloggen

Följ Direkt ur livet med Blogkeen
Följ Direkt ur livet med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se