Alla inlägg under april 2012

Av Mona - 18 april 2012 11:58

 Bastian har varit dålig i magen sedan i lördags då han började på sin penicillin kur. I måndags köpte jag Sempers Majsvälling då en bvc-sjuksköterska rekommenderade detta eftersom det ska binda magen bättre. Till en början tyckte jag att det verkade funka men i morse vaknade jag av att det bubblade till i Bastians blöja och for ju upp ur sängen med ungen i famnen och lade honom på skötbordet direkt så det inte skulle komma i sängen. Han var verkligen suoer lös i magen. Tycker så synd om honom mitt lilla hjärtegryn. Gjorde gröt till honom med massa blåbär och det åt han! Det gjorde mig så glad för det är ju bevis på att han inte har ont i halsen mer.

 

                                                  


                                                  


                    

 

Sen gick vi ner och handlade torskfilé som jag ska ge honom senare med kokt potatis o massa smör! Fet mat är bra har jag läst på 1177´s hemsida :) Vad skulle man gjort utan nätet ibland?

 

Nu har jag själv slängt i mig lite frukost och nu sover han middag men har en känsla av att han vaknar alldeles strax.

Det är ett kanon väder ute så vi får passa på att gå ut o gunga sen. Bara han inte gör nr 2 då hehe

  

Ska in och titta till honom nu och ge honom en puss på pannan   

 

/Mona  

Av Mona - 17 april 2012 12:51

Hej Hej

 

Har precis haft Annelie och Wilma på besök och det var jätte trevligt. Wilma och Bastian är så otroligt söta ihopa :)

Jag fick konstigt nog yrsel helt plötsligt o har det fortfarande lite grann. Vilken otroligt obehaglig känsla! Jag hoppades att Bastian ville sova lite till efter att Annelie o Wilma hade gått men det ville han icke hehe...så jag fick vackert stiga upp igen och då kan jag ju lika gärna uppdatera bloggen :)

 

Igår var jag på en kurs där vi fick lära oss hjärt och lugnräddning för barn och det var mycket intressant faktiskt. Fick även lära oss hur vi skulle göra ifall de sätter i halsen. Kursen varade i 3 timmar och först trodde jag att det skulle kännas som en evighet men tiden gick faktiskt väldigt fort. Är glad att jag fick chansen att gå denna faktiskt.

 

Sen när jag kom hem fick Stefan extrema näsblödningar och fick inte stopp på det, så jag fick ringa 112 och prata med en sjuksköterska som gav oss råd hur vi skulle göra, men vi fick åka in till akuten så att de fick bränna bort ett kärl. Min kära gamle far var jätte snäll som kom hit o passade Bastian medan vi satt där o väntade på vår tur. Det är alltid lika drygt att sitta på akuten o vänta o vänta. Men tillslut kom han in och sen åkte vi hem trötta som fasen.

Pratade med Stefan vid lunchtid idag o han mådde bra och inget mer näsblod så det är ju skönt.

 

Idag har vi tvättetid på schemat och det är ju alltid lika roande...eller inte. Men skönt när det är avklarat. Nu får jag underhålla mitt lilla babytroll :)

 

/Mona

Av Mona - 16 april 2012 16:54

Nästan varje gång som jag ska högerklicka för att kopiera text eller en bild så får jag upp detta meddelande och så stängs sidan ner. Inte blev jag klokare på meddelandet som kommer sen där det kanske ska finnas en lösning på problemet.


Internet explorer har slutat att fungera

Ett problem gjorde att programmet slutade fungera korrekt.
Programmet stängs och du kommer att meddelas om det finns någon lösning på
problemet.


Jag hade varit så tacksam om någon vill hjälpa mig! Kommentera här eller på facebook eller skriv ett svar på min mail: sasha_katt@hotmail.com


Tack på förhand!


/Mona


Av Mona - 15 april 2012 20:59

Idag blir vår fina son 7 månader! Tiden går verkligen fort. Men han mår fortfarande inte så bra. Han vill inte riktigt äta än, men lite bättre är det jämfört med de andra dagarna och sen är han extremt lös i sin lilla mage. Det är inte lätt att vara så liten!

 

Idag har vi haft Emil på besök! Det var mycket trevligt. Men tyvärr blev det bara en kort vistelse. Dels åkte han och Stefan iväg för att träffa en kompis och jag var mycket tveksam till att hänga med dels för att Bastian inte mådde bra och sen för att jag inte riktigt kände för att följa med. Men jag stannade hemma med lilla grynet och rådde om honom i stället och det kändes mycket bättre!

Ja som sagt så var jag o Bastian hemma och mös och sen har vi faktiskt inte gjort så mycket annat.

En lugn o skön söndag. Nu sover han gott och jag väntar på att gubben min ska komma hem.

 

Ha en skön söndag allesammans!

 

/Mona  

Av Mona - 13 april 2012 18:49

Ja något som är väldigt ovanligt just nu är att Bastian vill absolut inte äta! Tror det har med tänderna att göra då det kanske ömmar i lilla tandköttet. Men vi kämpar på! Vi får lura honom så att han öppnar munnen och vara snabba med att sticka in skeden i munnen. Just nu sitter han i gåstolen och då prövar pappa att mata honom med mango/banan och det går relativt bra, eller jag ska nog inte hoppas för mkt.

 

Idag har vi varit hemma hos Annelie och Wilma. Där bjöd Annelie på jätte goda muffins med blåbär och vit chocklad. Den kvinnan kan verkligen baka! Sen skulle vi ut och gunga med dem små liven med icke sa nicke, de båda somnade i vagnarna så vi tog en liten promis innan det var dags att gå hem o få i sig lite mat i magen.

 

Nu har vi även precis storstädat här hemma eftersom Bastians farmor och farfar kommer på besök alldeles strax.

 

Här nedan ser ni en bild på hur ledsen o arg vår fina son kan vara när han ska äta :)

Men han har snart ätit upp all mangon och det är jätte bra!

 

Ha en skön fredag allesammans och lämna gärna en kommentar om vad som helst! Det gör mig så glad :)

 

Kram Mona

 

 

Av Mona - 12 april 2012 18:30

Idag åkte jag och Bastian buss in till Malmö för att hämta bio biljetterna till Titanic 3D på Entré vid värnhem. Jag har inte varit på entré på väldigt länge, men jag såg att det går visst väldigt dåligt för dem då flera butiker har slagit igen. Då undrar man om Emporia kommer att fungera bättre? Kanske är lägre hyror eftersom det ligger så långt ut som det gör iofs.

I alla fall, så var det stängt just då på biografen när vi kom dit och det var ju typsikt. Men vi kom inte in till malmö i onödan eftersom vi skulle träffa mina föräldrar.

Efter en liten stund hemma hos mamma o pappa så begav vi oss ut till en lekplats i närheten där dem bor så att lillplutten fick gunga och det var lika kul som vanligt. Sen blev vi hämtade av Stefan och nu när vi kom hem skulle jag ge Bastian mat. Gjorde i ordning potatis med rödspätta som har funkat förut. Han åt väl halva och det var mycket trams mellan varje tugga och sen helt plötsligt började han klökas och då gav jag honom vatten och försökte igen, men han började klökas igen och sen kom nog allt upp. Jaha tänkte jag, då prövar jag med gröt i stället. Gjorde gjordning lite gröt och till en början gick det bra men sen protesterade han och blev ledsen och man såg att han var trött. så nu ligger han o sover lite. Hoppas han ändå kan somna i kväll.

Nu ska vi strax äta och sen blir det nog Yatzi med älsklingen :)


Ha en skön kväll allesammans!


Kram Mona


                                                  
  Bastian blir gungad av morbror Dan

 

Av Mona - 12 april 2012 10:44

Vaknade av att Bastian drog lite lätt i mitt hår och när jag tittade på honom gav han mig ett sånt fantastiskt leende och sen gnuggade han sig lite i ögonen och log ännu en gång. Mitt lilla underbara gryn! Han fick mat och sen gjorde vi oss i ordning för att gå ner i affären o handla lite frukost till mig och där träffade jag även på vaktmästaren som ska installera ett brandlarm till mig idag då det gamla vart sönder upptäckte vi när räddningstjänsten var här förra veckan...lite dåligt av mig och Stefan att vi inte har haft koll på det!

 

Men något som jag o Bastian upptäckte när vi var ute o handlade var att vädret är ju helt underbart! Bastian hade en t-shirt, tjocktröja och en urgullig väst på sig (väldigt tjock o varm). Idag ska vi åka in till Entré för att hämta ut biobiljetterna till Titanic 3D och när vi ändå är i malmö så kan vi ju titta in hos Bastians mormor & morfar. Då tar vi en promenad dít och på så sätt får jag möjligheten att känna hur det känns att gå en bra bit med mina inlägg.

 

Nu börjar Bastian tappa tålamodet i gåstolen hehe, han vill nog inte sitta i den mer! Så nu ska jag avsluta o äta upp min frulle och sen ska vi busa :)

 

Mamma älskar dig otroligt mkt min fina, fina son <3

 

Kram Mona

Av Mona - 11 april 2012 11:04

Igår kväll var jag och min kära moder på en föreläsning på Arken Zoo där Susanne Hellman Holmström föreläste om kattens beteende. Har ju själv två katter och är även uppväxt med katter omkring mig så det var väldigt intressanta saker hon berättade och man kände verkligen igen en del saker som hon sa.

 

Här kommer några punkter som jag själv alltid undrat över som jag fick svar på:

 

  • Varför kräker dem alltid på mattan? Svar: När en katt ska kräkas, vill dem gärna sätta i klorna i något mjukt och då blir det ju till mattan eller sängen/soffan om man har otur.
  • Varför dricker katten från kranen? Kanske har ni en för liten vattenskål? Dem gillar inte när morrhåren stöter till i kanterna och sen är ju friskt vatten så mycket godare!
  • Varför öppnar min katt lådor, skåp och dörrar? Därför att katter vill ha kontroll över sitt revir. Den vill veta vad som finns bakom det som kan öppnas och stängas så de kan vara på sin vakt.
  • Varför klöser en katt på tapeter eller möbler fast att där finns ett klösbräde? Är möbeln vid en stängd dörr? Samma sak här, dem klöser för att markera sitt revir.
  • Vad ska man ha för sorts kattsand? Man ska ha den mjukaste sanden man kan hitta. Det finns kristallsand men hur skön är den att gå på tror du? Katten är ursprungen från Egypten och där fanns det mjuk skön sand och det finns kvar hos katten att de vill ha det.

 

Jag kan verkligen rekomendera er att gå på en föreläsning hos Susanne då hon verkligen fångar ens uppmärksamhet! Hon finns även på Facebook Susanne Hellman Holmström

 

Hon har även en hemsida: http://www.kattproblem.se Så ni som har katter, kika gärna på hennes hemsida!


 

                               Till minne av Lucifer som gick bort för 3 år sedan den 9 april 2009! Saknaden är stor!

                                             

★ Presentation ★

♥ Familjen ♥

 

Fråga mig ⁇⁇

1 besvarad fråga

Omröstning ✘✔

Hur hittade du min blogg?
 Via facebook
 Via vänner
 Via topplistan
 Någon annan stans

Bloggar jag följer

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

GÄSTBOK ✒

Besöksstatistik ♟♟♟

Och klockan är nu...

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards