Direktlänk till inlägg 30 juni 2009

Hygien!

Av Mona - 30 juni 2009 23:04


I dagens blogg tänkte jag skriva lite om hygienen. Den är super viktigt! Att tvätta händerna efter ett toalett besök är väldigt självklart för många människor, likaså att duscha efter en svettig dag på jobbet eller gymet. Men det är enormt många som struntar i detta, speciellt det här med att tvätta händerna efter sitt toabesök, och det irreterar mig som fan att folk inte gör detta!


Och grejen är ju även den att många gånger så hör man hur folk spolar i toaletten och sen bara går rakt ut utan att ha tvättat händerna och det är ju väldigt äckligt! Hur svårt och jobbigt är det att öppna kranen, ta lite tvål och tvåla in händerna för att sedan skölja av och torka dem?


Det är många gånger jag har hört detta när man speciellt står i kö till offentliga toaletter, man hör dem spola men man hör aldrig kranen gå igång, och det riktigt kryper i hela kroppen på mig!


Jag känner en person som gör detta, det är en man, mer behöver jag inte säga, och dem gångerna jag har råkat höra enbart spolningen med inte kranen så har jag nästan mått illa till mods, speciellt dem gånger vi har ätit ihopa...och nej det är inte min egen älskling jag pratar om hehe...jag funderar starkt på att börja små pika vissa grejor till honom, typ att man börjar prata om detta ämne på ngt sätt, just för att se vad han själva tycker och tänker om detta.


Och om vi ska gå vidare i ämnet så kom jag även att tänka på andra hygienska saker som toaborsten och tandborsten! Hur ofta byter folk dessa?


Toaborsten tycker jag att man ska byta minst en gång i månaden! Tänk så mkt bakterier där kryllar! Det är så vidrigt med gamla uppslitna borstar!


Och det samma gäller tandborsten! Det är många som inte tänker på att den faktiskt också kryllar med bakterier! Den ska man också helst byta en gång i månaden!


Nu har jag iaf fall fått avreagera mig på detta med att det är viktigt att tvätta händerna efter ett toabesök, och så kvittar det om du har gjort nr 1 eller nr 2 :)


Nu ska jag iaf in och göra mig iordning inför natten, och sen nanna kudden :)


                     



Kram:                                                  
                                   

 
 
Ingen bild

birgitta

1 juli 2009 18:35

Jag håller med dig, jag tycker det är skitäckligt när folk inte tvättar händerna, det är ju likadant när de varit ute och kommer hem och inte tvättar händerna när de börjar laga mat, tänk så mycket äckliga basilusker det finns ute, på pengar, dörrhandtag m.m
Det är ju som su skriver väldigt enkelt att tvätta händerna. Ja toa- och tandborste är det nog många som glömmer att byta också, hur de nu kan det.
Ha en skön kväll

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mona - 5 oktober 2012 18:58

Var tänkt att jag skulle ut med jobbet idag och spela biljard och äta gott men jag valde att stanna hemma dels för att jag är jätte trött då vi knappt inte har sovit något i natt, har 5 maskiner tvätt varav 3 maskiner är enbart från i går och i dag...

Av Mona - 5 oktober 2012 06:43

Ringde precis till dagiset och berättade att Bastian har kräkningar och diarré och stannar hemma och då sa hon att hon precis läst på en tavla att fler barn på avdel. storken har maginfluensa, så då vet vi varför Bastian är dålig. Vi vaknade till...

Av Mona - 4 oktober 2012 21:31

Då blir det första gången man vabar imorgon. Bastian har kräkt jätte mycket och det har blivit en del sängbyten och klädbyten. Han blev även likblek i ansiktet det lilla grynet. Då förstår jag varför han var så gnällig och ledsen efter dagiset id...

Av Mona - 4 oktober 2012 17:06

Bastian ville inte sov idag på förskolan så han sov här hemma mellan tre och fyra. Och nu försöker jag få i honom lite mat men jag lyckas inget vidare. Har vill inte bli matad eller äta själv. Han är visst fortfarande rätt trött för det ser ut som at...

Av Mona - 4 oktober 2012 05:08

Godmorgon. Jag trodde stenhårt att Bastian skulle få hög feber och bli slö men han var som vanligt igår. Eller ja, han var lite gnällig och ville inte äta middag men när Stefan kom hem vid sex tiden piggnade han till ordentligt och var super glad :) ...

★ Presentation ★

♥ Familjen ♥

 

Fråga mig ⁇⁇

1 besvarad fråga

Omröstning ✘✔

Hur hittade du min blogg?
 Via facebook
 Via vänner
 Via topplistan
 Någon annan stans

Bloggar jag följer

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

GÄSTBOK ✒

Besöksstatistik ♟♟♟

Och klockan är nu...

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Skapa flashcards