Direktlänk till inlägg 24 juni 2009

Aktiv eller Passiv dödshjälp?

Av Mona - 24 juni 2009 17:13


Idag på jobbet pratade jag och en annan kvinna om just detta ämnet! Och jag tänkte att det vore ju ngt att blogga om för att kanske just få höra andras åsikter, och om ni inte vill kommentera om det, kan ni till höger sida rösta om det!


I sverige har vi Passivdödshjälp, vilket innebär att man undviker medicinska och tekniska hjälpmedel för att hålla en person vid liv. Ibland kommer döden fort, inom ett dygn, men en del människor kan ligga utan vatten och mat i en vecka innan dem går bort!


Kan inte detta vara rätt plågsamt?


Aktiv Dödshjälp innebär att man förkortar personens liv genom tillexempel höga doser av morfin.


Till stora delar av världen är aktiv dödshjälp förbjudet, och dem enda länderna som har detta är: Belgien, Nederländerna (som först införde detta), Luxemburg och Italien!


I svergie är det bara en av tio svenskar som anser att aktiv dödshjälp borde vara förbjudet.


Hur står jag till detta då? Jag tycker att vi i sverige borde införa Aktiv Dödshjälp därför att jag själv aldrig skulle vilja ligga på långvården och lida!

Eller om man skulle råka ut för en olycka där man aldrig mer kan leva ett normalt liv, utan att man hela tiden måste bli omhändertagen.


Jag tycker dock inte att man ska kunna knalla in på en klinik när man är fullt frisk och säga: "Hej, jag känner inte för att leva längre, nu vill jag dö". Visst, det är ens eget liv och då tycker man kanske att man även borde få bestäma om sitt eget liv, men i väldigt många fall, om man är deppig och inte har livsgnistan kvar, så kan man faktiskt få hjälp!


Vi alla har nog någon gång under vårt liv blivit deprimerade och inte alls kännt för att leva , men ändå har vi tagit oss i kragen och gjort situationen  bättre!


Jag kan ju även tilllägga att det är ju rätt bra med Passiv dödshjälp, bättre än inget alls, men Aktiv dödshjälp vore ännu bättre, för då vet man att man kan dö fort och smärtfritt.


Jag känner att jag skulle kunna skriva så mkt mer om detta ämnet, men nu vet ni iaf att jag är FÖR AKTIV DÖDSHJÄLP och det hade varit skoj med kommentarer om vad just ni tycker och varför ni tycker så!


Ni kan ju även vara anonyma!


Kram:                                                  
                                    



Källa: www.wikipedia.org

 
 
rebecca

rebecca

25 juni 2009 21:11

Jag är helt klart FÖR aktiv dödshjälp men inom rimliga gränser, så som du skriver. Är man väldigt sjuk och det bara är en fråga om tid innan man går bort då borde det vara självklart. Men vissa anser att man bestämmer inte att man ska födas, då ska man inte heller få bestämma när man ska dö. Kram // Rebecca.

http://www.rebeccapettersson81.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mona - 5 oktober 2012 18:58

Var tänkt att jag skulle ut med jobbet idag och spela biljard och äta gott men jag valde att stanna hemma dels för att jag är jätte trött då vi knappt inte har sovit något i natt, har 5 maskiner tvätt varav 3 maskiner är enbart från i går och i dag...

Av Mona - 5 oktober 2012 06:43

Ringde precis till dagiset och berättade att Bastian har kräkningar och diarré och stannar hemma och då sa hon att hon precis läst på en tavla att fler barn på avdel. storken har maginfluensa, så då vet vi varför Bastian är dålig. Vi vaknade till...

Av Mona - 4 oktober 2012 21:31

Då blir det första gången man vabar imorgon. Bastian har kräkt jätte mycket och det har blivit en del sängbyten och klädbyten. Han blev även likblek i ansiktet det lilla grynet. Då förstår jag varför han var så gnällig och ledsen efter dagiset id...

Av Mona - 4 oktober 2012 17:06

Bastian ville inte sov idag på förskolan så han sov här hemma mellan tre och fyra. Och nu försöker jag få i honom lite mat men jag lyckas inget vidare. Har vill inte bli matad eller äta själv. Han är visst fortfarande rätt trött för det ser ut som at...

Av Mona - 4 oktober 2012 05:08

Godmorgon. Jag trodde stenhårt att Bastian skulle få hög feber och bli slö men han var som vanligt igår. Eller ja, han var lite gnällig och ville inte äta middag men när Stefan kom hem vid sex tiden piggnade han till ordentligt och var super glad :) ...

★ Presentation ★

♥ Familjen ♥

 

Fråga mig ⁇⁇

1 besvarad fråga

Omröstning ✘✔

Hur hittade du min blogg?
 Via facebook
 Via vänner
 Via topplistan
 Någon annan stans

Bloggar jag följer

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

GÄSTBOK ✒

Besöksstatistik ♟♟♟

Och klockan är nu...

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards