Direktlänk till inlägg 30 maj 2009

Akuten i Ystad

Av Mona - 30 maj 2009 19:09


Idag åkte vi som sagt till farfar för att kolla till honom eftersom vi inte har fått tag på honom sedan i torsdags, och när vi kommer dit så lyckades vi att öppna dörren som tur var, mamma har ju en extra nyckel, men farfar brukar alltid ha sin dörrnyckel i låset, men denna gången hade han inte det som tur var, så vi öppnade dörren och steg in i hans hus, och det kändes väldigt obehagligt faktiskt. Vi alla gick ut i köket och mot hans sovrum, och när jag försökte öppna dörren gick det inte, så mamma och stefan ska försöka, och upptäcker att det står en bordskiva ivägen som han har ställt där, och sen får Stefan upp dörren och så ser dem han ligga helt stila på golvet med ena ögat stängt, och så låg han under sängen!


Mamma gick in till honom och jag hörde henne säga: "Amen herregud Gustav" och då gick det en rysning genom kroppen på mig och jag trodde ju direkt att han var död, men så hörde jag hans välbekanta röst och så tog jag ett djupt andetag och tänkte att gud vad skönt att han lever!


Jag gick in till honom, och det såg så hemskt ut att han låg där på golvet under sängen, och så tog jag hans hand och så kramade han om min hand, och så tittade han på mig med ett leende från hans ögon precis som att äntligen är ni här hos mig!


Mamma ringde ambulansen och förklarade hans tillstånd och dem skickade en bil, och medans vi väntade på den försökte vi prata med farfar som mest yrade om andra saker som inte fanns! Sen försökte vi även få ut honom från under sängen, men det var rätt svårt men tillslut lyckades vi iaf.


Och sen kom ju ambulansen och dem tog lite prover på honom och kollade hans värden och dem var bra som tur var, men han skulle ju in akut sa dem, men vi kunde själva köra honom eftersom han piggnade till ganska fort, fast att han fortfarande babblade på om saker som inte fanns!


Vi åkte till akuten i ystad och det gick faktiskt väldigt fort att han kom in och fick hjälp. Mamma var den som gick med honom medans jag, stefan och pappa satt kvar i väntrummet.


Efter ca en halvtimme kom mamma ut och berättade att han nu var inlagd med dropp, men att läkaren hade inte undersökt honom än, och hon hade ingen aning när läkaren skulle komma, så mamma och pappa begav sig ut till stan för att handla ngt att äta, medans jag och stefan begav oss hemåt.


Det var väldigt hemskt att se sin farfar på detta viset, han som alltid innan kunnat sköta sig själv helt å hållet och även varit på hugget! Men nu var den stackaren så rädd att han hade lagt sig under sängen, då han trodde att där fanns tjuvar som var ute efter hans saker, och att grannen intill honom avlyssnade hans telefon m.m


Det som både ambulansmännen och dem på sjukhuset sa att det som låg närmast till var Urinvägsinflamation, att det faktiskt är väldigt vanligt att äldre människor blir förvirrade och rädda för saker och ting som inte finns, tänk att det kan ställa till det så för en!


Nu ska jag och Stefan snart mysa med lite gott och bara ta det lugnt och skönt!


Sen ska vi även tända par ljus för min farmor som skulle ha fyllt 89år idag om hon hade levt, och även för min farfar som jag hoppas snart blir frisk och kry igen!


Kram:                                                  
                                     

 
 
Iza

Iza

30 maj 2009 23:34

Fy så läskigt tur att allt va bra med honom, jag jade oxå fått panik om jag inte hade fått tag på någon som man vet ska vara hemma o så.
Hoppas ni fick en mysig kväll till slut iaf :)
Kramar

http://diezel.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mona - 5 oktober 2012 18:58

Var tänkt att jag skulle ut med jobbet idag och spela biljard och äta gott men jag valde att stanna hemma dels för att jag är jätte trött då vi knappt inte har sovit något i natt, har 5 maskiner tvätt varav 3 maskiner är enbart från i går och i dag...

Av Mona - 5 oktober 2012 06:43

Ringde precis till dagiset och berättade att Bastian har kräkningar och diarré och stannar hemma och då sa hon att hon precis läst på en tavla att fler barn på avdel. storken har maginfluensa, så då vet vi varför Bastian är dålig. Vi vaknade till...

Av Mona - 4 oktober 2012 21:31

Då blir det första gången man vabar imorgon. Bastian har kräkt jätte mycket och det har blivit en del sängbyten och klädbyten. Han blev även likblek i ansiktet det lilla grynet. Då förstår jag varför han var så gnällig och ledsen efter dagiset id...

Av Mona - 4 oktober 2012 17:06

Bastian ville inte sov idag på förskolan så han sov här hemma mellan tre och fyra. Och nu försöker jag få i honom lite mat men jag lyckas inget vidare. Har vill inte bli matad eller äta själv. Han är visst fortfarande rätt trött för det ser ut som at...

Av Mona - 4 oktober 2012 05:08

Godmorgon. Jag trodde stenhårt att Bastian skulle få hög feber och bli slö men han var som vanligt igår. Eller ja, han var lite gnällig och ville inte äta middag men när Stefan kom hem vid sex tiden piggnade han till ordentligt och var super glad :) ...

★ Presentation ★

♥ Familjen ♥

 

Fråga mig ⁇⁇

1 besvarad fråga

Omröstning ✘✔

Hur hittade du min blogg?
 Via facebook
 Via vänner
 Via topplistan
 Någon annan stans

Bloggar jag följer

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

GÄSTBOK ✒

Besöksstatistik ♟♟♟

Och klockan är nu...

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards