Alla inlägg under januari 2009

Av Mona - 22 januari 2009 20:06


Igår när jag kom hem, lagade jag mat och plockade undan lite här hemma. Och sen var det dags att färga håret.


Köpte två flaskor Garnier Nutrisse Guld Blond och den färgen har jag aldrig haft, så man var lite nervös.


Det tog rätt lång tid eftersom jag har ganska långt hår, samt att det e väldigt tjockt, vilket resulterar i att man måste verkligen gnugga in det som fan, så att man når hårbotten och underhåret.


Men sen när verkningstiden var klar, gick jag in och duschade, och efter en liten stund tog jag av mig handuken som jag hade virrat runt huvudet, och jag blev super nöjd över resultatet.


Stefan var inte lika nöjd, han tyckte det var finare med det ljus som jag hade innan. Nu blev det guld blont med lite inslag av rött, faktiskt väldigt fint.


På jobbet trodde jag att vissa skulle se det med en gång, vissa gjorde det, medan andra frågade lite tvekande: Har du färgat håret?


Jag kan hålla med om att det syns inte jätte mycket att jag färgat det, men man själv ser det väldigt tydligt.


Men huvudsaken är att jag är nöjd. Jag har ingen bild på mig själv än med min nya hårfärg, men det kommer kanske :)


Imorgon är det äntligen fredag, och jag har lite långhelg eftersom jag är ledig på måndag, då jag och Stefan ska åka till Linköping.


Imorgon är det tänkt att jag och Stefan ska gå på bio, det blev ju inget förra fredagen eftersom jag hade yrsel, vilket har gått över som tur är! Så imorgon hoppas jag verkligen att det ska bli av.


På lördag och söndag ska jag ha kalas. På lördag kommer: Mamma, pappa, brorsan, Lisa, Hasse, Benny, Hanna och farfar. Mormor är också bjuden, men jag tror inte att hon kommer då hon mår dåligt. Men det hade varit trevligt om hon hade orkat.


På söndag kommer Camilla, Jörgen och barnen samt Claus och Annika. Ska bli väldigt trevligt!


Det enda jag faktiskt önskar mig i present är pengar! Låter kanske som en väldigt tråkig present, men för mig är det väldigt uppskattande, dels för att jag ska spara pengar till en utlandsresa i sommar och för att jag verkligen inte önskar mig ngt annat ;)


Men det e klart...vill inte folk ge mig pengar i present, så blir jag självklart överlycklig för det jag får!


Vissa anser ju att sådant är tradigt att ge bort.


Jag själv tycker det är enkelt och smidigt hehe ;)


Just nu i skrivande stund, är min älskling på sjukhuset...han har fått ngt i ögat, en svart liten prick mitt i Iris, och har haft nu i två dagar, och han är helt blodsprängd i ögat plus att det svider som fan säger han.


Redan för två dagar sedan sa jag åt honom, att han måste åka in, ögat kan ju torka ut, plus att om det är metall-spån som han tror, så kan det ju skrapa på hornhinnan, vilket inte är bra!


Men nää, han skulle inte åka in, den skulle nog komma ut av sig själv...envisa jävel....men äntligen tog han sig i kragen och åkte ut.


Så jag ska lägga mig på soffan nu och vila lite, sen ska jag nog hämta honom när han ringer, men det kan ta flera timmar innan man blir inkallad till en läkare tyvärr.


Nu slutar jag bloggen för denna gången!


Kram Mona

Av Mona - 22 januari 2009 18:27


Jag har ännu en gång fått en Blogg Award av B3tty tack så mycket gumman! Det visar att min blogg är uppskattad :)


Dessa regler gäller:

1. Vinnaren sätter loggan på sin blogg.

2. Länka till personen som utmärkelsen kom från.

3. Nominera minst sju andra bloggar

4. Länka till dessa bloggar i din blogg

5. Lämna ett meddelande till personerna du nominerat



Dessa nominerar jag:


Alex: Gillar hans blogg jätte mycket! Han skriver om vardagliga händelser, kärlek, politk och tipsar om bra filmer och annat smått och gott.


Rebecca: Hennes blogg handlar om vardagliga händelser, hur det är att vara två barnsmamma till en som går i skolan och en som går på dagis.


Hanna: Hon skriver inte så ofta pga att hon är en 3 barns mamma och fick en liten son för snart 3 mån sedan, men när hon väl skriver är den väldigt bra!


Mona: En tjej jag inte känner, men har fastnat för hennes blogg då den är väldigt bra beskrivande om hennes tankar, hennes vardagliga händelser m.m


Jessica: En väldigt fin blogg där hon skriver om sina vardagliga händelser och om livet i allmänhet.


Emelie: Min arbetskamrat som bloggar om livet och om roliga händelser i hennes liv. En väldigt fin blogg!


Och självklart en till B3tty: Hennes blogg har jag följt i många år, och jag älskar att läsa den!! Hon skriver väldigt bra om sina vardagliga händelser och om livet i allmänhet, lite smått och gott med andra ord.


Jag skulle gärna vilja ge dig oxå en Conny, men du skriver inte så ofta, så det får bli en till dig när du sätter fart i skrivandet ;)



Av Mona - 21 januari 2009 20:47


Jag tänkte på en liten rolig sak igår, hade man inte kunnat hyra ut sina katter till ensamma människor som vill ha sällskap för en dag eller två?


Tänk vad mycket ens husdjur kostar, för mig är det minst 700kr/mån, ibland mer.


Jag har sagt till mina katter att det hade varit underbart om dem hade kunnat hjälpa till med en liten slant i månaden, tänk vad mycket dem får gratis!


Då kom jag på den briljanta idén att hyra ut dem!




Vad kan man ta per timme? Kanske en 500kr/timme?


Annonsen skulle kanske kunna se ut så här:


Till ensamma människor som söker sällskap:


Jag hyr ut mina underbara katter som sällskap till dig som inte har någon vän eller familj. Till dig som älskar katter eller djur överhuvudtaget.


Mina katter är väldigt sällskapliga, vill ha massa kärlek! Lite kli under hakan och på magen är uppskattande.


Mat får du i samband med överlåtandet, vilket består av Torrfoder av högsta kvalité. Även en liten kattlåda med sand överlåtes.


Är du intresserad? Hör av dig till Mona Hansson.


Tänk om man hade kunnat göra så ;)


Nää jag skojade bara hehe, jag skulle aldrig kunna låna ut mina underbara katter till ngn!!! Det är ju mina barn som jag älskar över allt annat!


Men en liten rolig tanke var det ändå ;)


Ikväll har jag färgat håret och mer om det skriver jag om imorgon, för nu e det dags för mig att nanna kudden!


Kram Mona



Av Mona - 21 januari 2009 06:10


Godmorgon!


Nu i skrivande stund, sitter jag nyduschad vid frukostbordet, äter mackor och skriver blogg.


Natten har varit rätt så kort, med tanke på att jag gick och la mig klockan tolv inatt och steg upp halv sex, inte många timmars sömn.


Benny och Hanna var hos oss igår, det var ett tag sedan dem var här, annars e det oftast vi som e hos dem. Jag bjöd dem på lite glass, med nougatsås och strössel, väldigt smarrigt.


Elias, han låg och sov hela kvällen! Tant-Mona fick inte chansen att ge honom en liten puss på kinden...bättre lycka nästa gång hehe.


Nu är jag snart klar med ätandet, och det e dags att sminka sig och klä sig, och sen köra iväg. Idag har jag bilen, rätt skönt :)


Ha en skön dag allesammans!


Kram Mona

Av Mona - 19 januari 2009 20:36


Morgonen började som en vanlig morgon, man steg upp, gjorde sig iordning, och begav sig till jobbet. Men jag fick iofs en massa pussar av min sweeti som önskade mig Grattis på min födelsedag.


Jag körde först honom till jobbet, och sen åkte jag vidare till mitt jobb.


Den första som grattulerade mig var Stephan, den enda som visste iofs att jag fyllde år...eller nja, där var ngn annan som oxå visste, fast hon tänkte inte på det :)


Dagen rullade på som vanligt, och man fick gjort det man skulle göra. Många sms:ade och ringde för att gratta mig, en del skrev på msn, andra på facebook och två st skrev i min blogg.


Tack till er alla som grattade mig ;)


Hur blev min dag då? Jo precis innan jag stack från jobbet, fick jag en present av Stephan som bestod av två biobiljetter, jag tackar så hjärtligt! Nu kan jag och Stefan gå på bio trots allt som inte blev av i lördes :)


Och sen när jag kom till stefans jobb, grattade hans arbetskamrater mig :)


När jag och Stefan kom hem, mös vi lite och sen gjorde vi oss iordning för kvällen. Stefan gav mig en jätte fin lång röd ros som doftade underbart, och sen var det dags att gå iväg och äta en bit mat.


Först tänkte vi gå till El Patsio, en spansk restaurang, men där var absolut inga folk alls!! Så vi vände på klacken och tänkte sen att va fan, vi tar Shanghai, kinamat är väldigt smarrigt, så det blev en utmärkt måltid.


Annars känns kinamat lite som en rätt man tar vid andra tillfällen, men det dög jätte bra :)


Nu ska vi snart sitta och mysa i soffan och kolla film.


Jag är nöjd min dag och på lördag och söndag blir det kalas för vänner och släkt, det ser jag fram emot :)


Det är lite dumt att fylla år på en vardag, men då får man helt enkelt fira den på helgen istället :)


Nu avslutar jag min blogg för denna gången!!


På återseende :)


Kram Mona


Av Mona - 19 januari 2009 06:17


Idag är det ingen vanlig dag, idag är det Monas födelsedag, hurra, hurra, hurraaa!!!!


Grattis på lilla mig hihi


Nu ska jag iväg till jobbet...skriver mer sen :)


Kram Mona

Av Mona - 18 januari 2009 23:28


Har precis kommit hem från Benny och Hanna, där vi har kollat på filmen The Strangers, som var helt okej, ingen direkt höjdare, men som sagt en helt ok rysare där man sitter lite på helspänn och hoppar till några få gånger.


Hanna hade bakat en väldigt smarrig chockladtårta som vi åt, och den får betyg 5/5...det gjorde du väldigt bra gumman :)


Sen gosade jag även med lille Elias, och jag fick även honom till att somna i min famn när jag bar honom, det var mysigt.


Under dagen har jag och Stefan tillsammans med våra familjer varit i Skyrup, ett ställe som säljer massa, massa olika trevliga saker till hemmet. Och vi var även hemma hos hans föräldrar där dem bjöd på fika och kaffe.

Det var en jätte mysig utflykt.


Jag och Stefan var dem enda som handlade. Vi handlade jätte fina bestick, handgjorda, 4st Knivar, 4st gafflar, 4st skedar och 4st teskedar för 240kr. Lite dyrt, men fina var dem verkligen!


Min yrsel har blivit bättre, känner knappt av den, kommer emellan åt om jag böjer mig ner, men förhoppningsvis är den borta imorgon!


Min mamma berättade att min moster hade likadant innan julen, fast ännu värre. Och det visade sig vara Sköldkörteln, antagligen Struma. Hoppas det inte är ngt sådant på mig.


Nu är klockan snart halv tolv, och om en halvtimme fyller lilla jag 26år :)


Så imorgon är det ingen vanlig dag, för imorgon är det min födelsedag hihi :)


Sov gott alla som är vakna!


Kram Mona

Av Mona - 18 januari 2009 09:42


Igår var det tänkt att jag och Stefan skulle gå på bio. Men när jag stod och lagade mat, så helt plötsligt som en blixt från en klar himmel, fick jag yrsel vilket var väldigt obehagligt!


Jag trodde ju att det skulle gå över.


När vi hade ätit vår goda mat, vilket bestod av: Kycklingfilé, med kokt ris, wokade grönsaker, stekt svamp och sötsur sås så gick jag och la mig en liten stund.


Klockan var då sex, och jag ställde klockan på sju. När jag vaknade och steg upp ur sängen, var jag jätte yr och höll nästan på att trilla.


Gick in i badrummet, tog en dusch och det var också jätte jobbigt eftersom man böjer sig ner emellan åt, och då kände man av yrseln ännu mer.


Jag fick säga till Stefan, att tyvärr älskling, så får vi skippa bion, detta är ju jätte läskigt!


Så vi bestämde oss för att hyra film istället, vår myskväll skulle ju inte fördärvas helt å hållet.


Så vi gick ner och hyrde två filmer, en gammal och en ny: Hypnos och Strangers.


Hypnos var riktigt, riktigt dålig!!! Och Strangers har vi inte sett än, ska se den ikväll.


Nu för 10 min sen ca, steg jag upp ur sängen, och yrseln finns kvar, men som tur är, inte alls lika mkt som igår.


Undrar varför jag fått yrsel? Har ni kännt ngt liknade ngn gång?


Nu är det dags för frukost, och sen ska vi iväg till Skyrup med våra familjer.


Kram Mona

★ Presentation ★

♥ Familjen ♥

 

Fråga mig ⁇⁇

1 besvarad fråga

Omröstning ✘✔

Hur hittade du min blogg?
 Via facebook
 Via vänner
 Via topplistan
 Någon annan stans

Bloggar jag följer

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12 13 14
15
16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

GÄSTBOK ✒

Besöksstatistik ♟♟♟

Och klockan är nu...

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards