Alla inlägg under december 2008

Av Mona - 14 december 2008 18:45


Idag är det tredje advent och bara 10 dagar kvar till Julafton.


I fredes åkte jag och Stefan till hans föräldrar i Höör, och sov över hos dem. På lördagen åkte vi till Skyrup allihopa och det var ett fantiskt ställe med massa, massa fina saker! Jag rekomenderar alla som kan, att åka till Skyrup, det är ett stort hus med jätte fina saker som är handgjorda, och där fanns jätte mycket fina saker inför julen men även andra saker till hemmet bl.a


Om man åker från Malmö, så kör man mot Höör, sen kör man mot N Rörum och därefter mot Tyringe, och därefter får man hålla utkik efter skylten Skyrup. Det ligger ca 8 mil från Malmö, men det är verkligen en upplevelse! Dem har allt mellan himmel och jord. Gillar du IKEA, då ska du verkligen ta dig hit :)


På kvällen var vi med Benny och Hanna, killarna spelade fotboll, jag o Hanna satt och småpratade lite, och jag satt litet med Elias och gosade med honom.


Sen idag har vi städat här hemma, tvättat en massa, och sen mötte vi Benny och Hanna i stan och gick och tittade lite.


Nu har vi precis ätit och resten av kvällen blir bara att ta det lugnt och skönt.


Det var allt för denna gången!


Kram Mona


Ps: Vad tycker ni om min blogg, har den blivit fin? Lämna gärna en liten kommentar! Ds.

Av Mona - 12 december 2008 17:04


Äntligen fredag! Idag har det varit en riktigt seg dag, därför att jag har varit så extremt trött! Men visst är det härligt med fredagar, men ännu härligare hade det varit om lönen också hade kommit.


Idag efter jobbet åkte jag och Stefan direkt till pizzerian på Kirseberg där vi bodde innan. Carolina min barndomsvän och hennes kille har öppnat den pizzerian i måndes, så vi var där idag och åt den första pizzan, och den var riktigt god! Och som ett öppningserbjudande fick man 1,5l läsk vid beställning av 2 pizzor, inte dåligt alls.


Nu har vi precis kommit hem och jag ska in och sova en liten stund innan vi åker vidare till Höör, till Stefans föräldrar där vi ska sova över och ha det mysigt och trevligt.


Imorgon är det Lucia och jag vet inte om jag hinner skriva imorgon så därför lägger jag in en liten trevlig bild på en fin lucia flicka :)


Ha en skön och trevlig helg allesammans!


Kram Mona

Av Mona - 11 december 2008 16:06


Nu sitter jag faktiskt hemma denna gången och bloggar, sitter inte i min lilla bod som jag brukar göra vid denna tidpunkten, känns lite konstigt, men ändå skönt att komma hem i tid.


Idag slutade jag halv tre, Nela och Emelie hämtade mig, och så åkte vi direkt till sydsvenskan där Support Syd har sitt lilla kontor, och så bjöd dem på fika och så fick alla en varsin julklapp, vilket bestod av en julsäck med lite choklad i...gottigt med lite fantasilöst tyckte jag faktiskt det var om man tänker på att andra jular har vi fått finare saker som man har haft användning av, men man ska vara glad för det man får sägs det hehe.


Sen har man sätt fram emot helgen hela veckan, eftersom vårt företag alltid har skämt bort oss när det är löning på G, vi får lönen enligt avtal den 15e varje månad, men har alltid fått den insatt den 14e, och är den 15e en månadag har vi alltid fått lönen det 12e, så man har ju planerat in helgen med shopping m.m eftersom man gått och trott att lönen ska komma imorgon, men shi fick jag, ingen lön imorgon sa dem idag, fy fan alltså! Nu är ju hela helgen förstörd! Jag har endast 100kr i plånboken, hur ska jag klara mig på det?


Nä att bli bortskämd är inget vidare när den bryts! Jag är väldigt besviken!!!


Imorgon hade vi tänkt åka till min kompis nyöppnade pizzeria, äta där och även köpa med en liten present, men nu vet i fan om vi kan gå dit överhuvudtaget, och sen ska vi till Stefans föräldrar och sova över där och på lördag åka ut till ett mysigt ställe där dem säljer julsaker som är handgjort, men nu ser man inte fram emot det heller när man inte kan handla...bara titta men inte handla...lite trist!


Nu ska jag nog proppa i mig lite av chockladen och deppa lite...


Kram Mona

Av Mona - 10 december 2008 15:42


Här kommer en uppdatering av vad som har hänt sen i lördes.


I lördes var vi med Benny och Hanna, hade en trevlig kväll med dem som vi alltid brukar ha!


På söndagen åkte vi hemmifrån vid två tiden för att hämta Stefans mamma som hade varit i malmö hela helgen, och sen åkte vi till Höör för att lämna av henne och även ta en liten snabb fika, för att sedan bege oss till Hässleholm där jag och Stefan gick på Pompeji utställningen.


När vi kom dit och skulle börja gå igenom det första rummet, kom där ner en man för trappan och frågade om ngn kunde första hjälpen, och då sprang två vakter fram till honom som hade den utbildningen, och det visade sig att hans fru hade fått en hjärtinfarkt, fy vad hemskt! Det blev helt plötsligt svårare att koncentrera sig på utställningen när man visste att där låg en människa på våningen ovanför oss som kanske inte var vid liv längre, stackars tant!


Men vi fortsatte vår vandringen och studerade alla föremål och verk som dem hade, och det var väldigt intressant faktiskt. På bilden ovan kan ni se en människa och en hund som dog direkt på plats när vulkanen bröt ut. Men det tradiga var att utställningen var vädligt liten, det tog inte ens en timme att gå igenom allt.


Efter utställningen åkte vi till en pizzeria i Hässleholm som heter Parma, och där hade dem utsökta pizzor! Väldigt smarriga! Mätta och belåtna åkte vi hemåt till malmö igen.


Vi åkte hem om till Camilla och Jörgen där vi blev bjudna på nybakade Lussebullar som var väldigt gottigt, och sen efter den kvällen åkte vi hem och la oss för natten väldigt nöjda med söndagens bravder.


I måndes hände inget speciellt mer än att jag och Stefan såg sista avsnittet av Förintelsen, och det har varit väldigt intressant att se den serien igen, det som hände med alla judar får vi aldrig glömma! Det var fruktansvärt!


Som sagt, har ni inte sett den, så gå och köp den!!!


Igår efter jobbet åkte och hämtade Hanna, och så stack vi till Mobilia där Hanna shoppade julklappar till barnen och Benny, riktigt fina julklappar! Vad jag fick höra idag så fick Benny sin julklapp idag, och det var Fifa 09 och Benny blev riktigt glad, så ikväll ska han och Stefan sitta och spela.


Dem två spelar alltid fotboll på Playstation när dem träffas, så ikväll blir det invigningen av det nya spelet...låt bäste man vinna ;)


Nu sitter jag på jobbet och väntar på min älskling, och bloggen är färdigskriven för denna gången! Nu ska jag in på msn :)


Ha det gott allesammans!


Kram Mona

Av Mona - 6 december 2008 14:45


Igår var det fredag, och som vanligt var man lika glad för det! När Stefan kom och hämtade mig på jobbet åkte vi till Hornbach där han handlade ngr verktyg, sen åkte vi hem, parkerade bilen och gick till pizzerian där vi handlade varsin god pizza och kollade på Förintelsen. Sen skulle vi in och vila en stund, men när vi väl lade oss så kunde vi inte somna, utan vi låg och små pratade istället tills det var dags att knalla hem till Benny och Hanna på Glöggkväll.


Hanna hade fixat Glögg, mandlar, russin, pepparkakor och saffrangifflar, väldigt smarrigt, förutom Glöggen, den var ingen höjdare hehe. Jag har aldrig gillar glögg, men det var många år sedan jag sist smakade, så därför tog jag pyttelite i en mugg, men det var iofs inte jätte äckligt, men inte riktigt gott iheller, men det gick att dricka, men inget jag kommer dricka igen om man säger som så.


Men allt annat på bordet var gott! Jag fick dricka Pepsi Max istället hehe, men det gjorde inget!


Idag vaknade vi klockan ett, gav katterna mat, gick ner och pantade alla flaskor och burkar vilket blev 65,50kr, rätt mkt pant :)


Sen handlade vi frukost, vilket bestod av Vörtbröd, Lingongrova, ost och Appelsinjuice.


Efter att vi ätit vår frukost städade jag undan lite här hemma och nu ligger Stefan i soffan och tittar på en massa avsnitt av Sjukhuset och jag sitter vid datan.


Ikväll blir det åter igen till Benny och Hanna, men vad vi ska hitta på med har jag ingen aning om, men alltid blir det ngt skoj.


Och lille Elias han har vuxit jätte mkt, han blir större och större för varje gång man ser honom, och hans små kinder börjar bli riktigt muffiga hehe, han e så extremt söt!!!


Nu ska jag ut på ballkongen och blossa, sen ska jag kanske hem till mamma och pappa och hälsa på en liten stund, tänkte isåfall handla med mig lussebullar :)


Ha en skön helg allesammans!


Kram Mona

Av Mona - 4 december 2008 20:17


1. Min allra största önskan är att få jobba kvar på Sysav nästa år, tänk om dem hade kunnat anställa mig istället, och hyra in personal från Support Syd om jag skulle vara sjuk eller ha semester! För jag trivs så himla bra hos dem!


2. Presentkort på Ikea


3. En bra dammsugare


4. Pengar


5. Sängkläder


6. Handukar


och


7. Ett årskort på ett gym


Men nr 1 är min högsta önskan!


Jag har verkligen aldrig trivts så bra på ett ställe! Jag hade blivit enormt ledsen om jag hade fått sluta på Sysav!


Hoppas min önskan går in på att dem skulle vilja anställa mig istället!


Det var min lilla önskelista :)

Av Mona - 3 december 2008 15:39


Idag när jag kokade kaffe på jobbet, ser jag helt plötsligt en blixt utanför fönstret, och jag tänkte vem fan fotograferar mig? Jag såg den liksom i ögonvrån, och sen helt plötsligt kommer värsta knallen, högt som fan! Tänk att det verkligen åskar i december hehe. Det var dagens stora samtalsämne på jobbet hehe.


Sen regna det som tusan, sen började det snöa, och sen sken solen och sen nu snöar det igen! Nu har det snöat ett tag och det är ju rätt fint faktiskt, man börjar få lite julkänsla om man säger som så. Men det skulle inte alls förvåna mig att det blir en grön jul som det brukar vara!


Nu sitter man här i boden igen och lyssnar på musik medans man väntar på Stefan och dagen den har varit helt okej.


Igår fick jag besök av Nela, hon körde mig även hem, alltid lika trevligt när hon och Emelie kommer på besök! Det får dem gärna göra lite oftare :)


Sen igår var vi även hemma hos Stefans föräldrar, var ett tag sedan man var där! Dem mådde jätte bra och det var lika trevligt som det brukar vara att träffa dem.


Dem berättade att där finns en utställning i Hässleholm om Pompeji som dem har varit och kollat på, och den ska vara väldigt intressant, så den ska jag och Stefan gå på nu i helgen.


Det handlar om en liten stad i Italien som var med om ett vulkanutbrott där många människor dog en plötsligt död och där dem liksom förstelnade, och den utgrävningen dem har gjort har dem lyckats bevara dessa människor med hjälp av gips som dem nu har en utställning på. Och detta skulle vara 79år f.kr, och vad hans föräldrar berättade om, så var dessa människorna väldigt långt fram i utveckligen på den tiden, dem hade tillexempel badkar, rinnande vatten inomhus m.m, men det såg ju inte alls ut som dagens hehe, men samma tanke liksom...väldigt intressant!


Sen imorgon ska jag träffa Hanna, jag glömde helt bort henne igår *snyft*, vi skulle ju kolla efter en jacka till henne, men det ska vi ta och göra imorgon istället, eller hur gumman? :)


Ikväll blir det fortsättning på Förintelsen, den är så himla bra! Stefan hade aldrig sett den innan, och även han gillar den, så det e skoj.


Nu har jag inte så mkt mer att berätta, så på återseende mina kära läsare :)


Kram Mona

Av Mona - 1 december 2008 15:51


Idag fick jag en chockladkalender på jobbet, gud vad snällt av dem! Det var Christine som fixade det, så himla gulligt av henne! I första luckan var det ett Lok, och det smakade väldigt gott ska jag säga er :)


Jag ska ha den kalendern på jobbet och sen ska jag köpa en som jag ska ha hemmma :)


Nu sitter jag på jobbet som vanligt och väntar på Stefan, sen ikväll ska jag föreslå honom att vi ska börja titta på Förintelsen som jag lånat av pappa, det var en tv serie som gick på slutet av 70-talet och den är så himla bra! Det var väldigt många år sen jag såg den, så det ska bli skoj att se den igen! Och ni som inte sett den, har verkligen missat ngt, och då tycker jag ni ska gå och köpa boxen!!


Information om serien: "Förintelsen" följer en judisk familj under Andra världskriget. Under Hitlers regim försöker de hålla sig vid liv. En skildring av en mörk period i historien .

Dubbla Oscar®vinnaren Meryl Streep och Oscar®nominerade James Woods spelar huvudrollerna i denna tidlösa miniserie som fick enormt gehör i slutet av 70-talet. Miljoner tv-tittare berördes djupt och den kända scenen från "Kristallnatten" fick tusentals tyskar att bekänna sin medverkan. I år är det 30 år sen förintelsen visades på svensk tv (prime time). Det var en publiksuccé, och den svenska dvd-utgåvan är mer än efterlängtad!!


Så det blir en lugn och skön kväll framför tv :)


Imorgon ska jag träffa Hanna, hon ska handla en jacka, och då ska jag hänga med som smakråd hehe, sen vad som händer och sker i resten av veckan har jag ingen aning om än...men det blir väl alltid ngt spännade.


Nu ska jag läsa andra bloggar och sen chatta lite på msn :)


Ha det bra allesammans! Kram Mona

★ Presentation ★

♥ Familjen ♥

 

Fråga mig ⁇⁇

1 besvarad fråga

Omröstning ✘✔

Hur hittade du min blogg?
 Via facebook
 Via vänner
 Via topplistan
 Någon annan stans

Bloggar jag följer

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

GÄSTBOK ✒

Besöksstatistik ♟♟♟

Och klockan är nu...

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards