Alla inlägg under september 2008

Av Mona - 8 september 2008 16:21


Skrållan

Nu har vi sålt vår älskade bil, hur kunde vi? Gud vilken sorglig dag det var igår! Det var en dansk som köpte henne, och han ska göra om henne totalt! Hon ska nämligen bli en racerbil, och det hörde inte stefan att han sa, så när jag nämde det till honom, ångrade han sig, men köpt var ju köpt!


Tänk att man verkligen kan fästa sig så hårt vid en bil, helt otroligt! Men den bilen var verkligen speciell, och den är eftertrakdad.


Men varför sålde vi bilen undrar ni kanske? Jo för att när jag fick mitt körkort, så köpte jag en bil en månad senare, den kostade bara 2500kr, är från -98 och där finns inga fel alls på den! Den e hur fin som helst, men tanten som sålde bilen var i 80-års åldern, och orkade inte köra bil längre, så hon ville bara få sålt sin bil och brydde sig inte om priset, så det blev en perfekt första gångs bil till mig, och den drar bara 0,5l/mil så bättre kan det inte bli.


Men sen blev försäkringen enormt dyr, över 5000kr/år, och därför ska Stefan ta över min bil så han står på den, för då blir det ca hälften av priset. Och Skrållan, hon var iofs skattefri, men drog mellan 0,8 och 0,9l/mil, plus att hon ska underhållas väldigt mkt för att behålla det fina skick hon var när vi köpte henne, men Stefan hade inte orken kvar till att fixa henne, så därför bestämde han sig för att sälja henne till någon som kunde ta hand om henne.


Nu ska hon bli en racerbil i danmark, lite synd tycker jag, eftersom det är en kulltbil.


Nu blev denna bloggens handling enbart om skrållan hehe.


Hon kommer alltid finnas i våra hjärtan i allafall.


/Mona

Av Mona - 6 september 2008 14:53

"Har man inte barnasinnet kvar, blir man aldrig vuxen!"


Det ordspråket tycker jag stämmer väldigt bra! Klart man ska ha barnasinnet kvar, annars är det ju inget kul alls, om man alltid ska gå runt och skämmas över saker och ting och vara allvarlig!


Därför har jag ordnat med idag en Astrid Lindgrens kväll, där jag har bjudet hem lite vänner och jobbarkompisar för att vi tillsammans ska sitta och titta på Astrid Lindgrens filmer, alla tyckte verkligen det skulle bli jätte skoj, eftersom det var länge sen man såg filmerna.


Jag har alltid älskat hennes filmer, är uppvuxen med dem. Jag kan nog till 99% säga att jag har sett alla långfilmer samt alla kortfilmer hon har gjort.


Det kommer bli en mkt trevlig kväll, och jag tänker klä ut mig till Pippi Långstrump eftersom jag är Värdinnan :)


/Mona

Av Mona - 5 september 2008 19:35

Skrållan är vår älskade bil som vi köpte förra året, vi åkte 200 mil sammanlagt för att köpa henne, och nu e det dags att sälja henne vidare, och det är verkligen enormt tråkigt val vi har gjort.


Men Stefan som från början köpte henne för att fixa och dona med henne, har tappat lusten och vill då sälja henne, just för att hitta rätt ägare som kan ta hand om henne.


Jag trodde aldrig i hela mitt liv att JAG skulle kunna bli så fäst vid en bil, speciellt en gammal bil som Skrållan.


Hon är från 1970 och 1973 köptes hon av ett par som bor i Hälsingland, och förra året var vi och hämtade henne, Skrållan heter hon, för att paret i Hälsingland kände den riktiga tjejen som spelade Skrållan i Saltkråkan.


Vi har många fina minnen med Skrållan, vi har ju varit runt hela Sverige med henne förra sommaren, och även i Finland i Kilpisjärvi, vid Treriksröset.


Jag kommer bli enormt ledsen den dagen vi säljer henne, som kan bli vilken dag som helst.


Här nedan ser ni en bild på vår älskade bil.


/Mona



Av Mona - 3 september 2008 22:45

Hej Bloggen!


Min första blogg på nätet, förutom Lunarstorm då, där man har bloggat i 6år, men där har jag tröttnat på att vara, är inte alls som för ngr år sedan.


Nu har jag skapat en blogg utanför Lunarstorm, där jag ska försöka skriva så ofta jag kan, om mitt vardagliga liv, om mina tankar och drömmar m.m


Idag blir bloggen kort, men klockan är mycket och det är dags att snart nanna kudden!



Tidigare månad - Senare månad

★ Presentation ★

♥ Familjen ♥

 

Fråga mig ⁇⁇

1 besvarad fråga

Omröstning ✘✔

Hur hittade du min blogg?
 Via facebook
 Via vänner
 Via topplistan
 Någon annan stans

Bloggar jag följer

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2008 >>>

GÄSTBOK ✒

Besöksstatistik ♟♟♟

Och klockan är nu...

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards